Consumentenbond onderzoekt dertien online fotocentrales

Geplaatst op 12 juli 2005 in Overige door Camera2go.nl

Delicious Digg Facebook LinkedIn reddit StumbleUpon Twitter Email Print Friendly

Kwaliteit online fotocentrales loopt sterk uiteen.

De kwaliteit van foto’s die door online fotocentrales zijn afgedrukt, is niet constant. Ook knippen sommige fotocentrales foto’s met een afwijkend formaat op een willekeurige plaats af, waardoor belangrijke delen van de foto verdwijnen. En je weet van tevoren niet wat de kwaliteit van het fotopapier is, terwijl ook dat sterk uiteen loopt. Dat zijn de belangrijkste conclusies van een onderzoek van de Consumentenbond naar dertien online fotocentrales. De resultaten daarvan worden gepubliceerd in het bondstijdschrift de Digitale Consument.

Digitale foto’s kunnen tegenwoordig heel eenvoudig worden afgedrukt: de mooiste selecteren en via internet naar een fotocentrale opsturen. De Consumentenbond heeft foto’s laten afdrukken bij de centrales van supermarkten, drogisterijen, elektronicazaken en warenhuizen. Bij de afdrukkwaliteit heeft de bond gelet of de foto’s scherp zijn, de kleuren goed weergegeven worden en hoe de helderheid en het contrast is.

Uit het onderzoek blijkt dat de afdrukkwaliteit sterk uiteen loopt bij de afzonderlijke winkels. Bij Albert Heijn, Combifoto, Fuji en Mediamarkt verschillen de kleuren bijvoorbeeld per keer dat de foto’s worden afgedrukt. Bij Dixons, Kodak en Kruidvat is de kwaliteit wel constant. Bij de overige fotocentrales zijn de afdrukken van redelijk constante kwaliteit.

Met afwijkende formaten van foto’s gaan de centrales verschillend om, waardoor benen en hoofden van degenen die op de foto staan soms worden afgesneden. Ook is de papiersoort waar de fotocentrales de foto’s op afdrukken niet altijd dezelfde. De Consumentenbond heeft de foto’s drie keer weggebracht bij dezelfde centrale en de ene keer worden de foto’s afgedrukt op stevig en mooi Kodak- of Agfapapier, de andere keer op slapper en dunner Fuji-papier.

De Consumentenbond verwacht van de fotocentrales dat ze constante afdrukkwaliteit leveren, helder aangeven hoe ze omgaan met afwijkende formaten en dat klanten zelf de papierkwaliteit kunnen kiezen. Tot die tijd kunnen mensen het beste terecht bij de fotocentrale van D-foto’s: goede kwaliteit tegen de laagste prijs.
,,,,  • Prijzen
  • Reacties
  • Gerelateerde artikelen
  • Over de auteur

kopen?

Hier staan prijzen van: . Deze hebben we gezocht. Wanneer er geen prijzen beschikbaar zijn dan kunt u ook op anders sites kijken naar prijzen van Array. De volgende sites adviseren we u: Digitale camera (Cameraportal.nl). Voor tweedehands kunt u kijken in de sectie tweedehands digitale camera op cameraportal.nl.

1 Reactie op Consumentenbond onderzoekt dertien online fotocentrales
  1. Hexaprint zegt:

    Hexaprint levert hoge kwaliteit afdrukken voor groot formaat foto en canvasfoto’s. Uitermate geschikt voor professionele en amateur fotografen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Dit bericht is geplaatst in Overige en getagd , , , , . Bookmark de permalink.
  • Nieuwste artikelen