Op stap met…Kareltje

Geplaatst op 16 april 2013 in Software door Har van der Zee

Delicious Digg Facebook LinkedIn reddit StumbleUpon Twitter Email Print Friendly

Het begon in oktober 2012. Op fototocht in Burgers Zoo fotografeerde ik een pelikaan, in opdracht van mijn vrouw. Daar wilde ze – net begonnen aan een acrylverf  schildercursus – een schilderij van maken >>Kareltjefoto.jpgNu, die foto was snel genoeg afgedrukt, maar voor ze tevreden was met haar versie van Kareltje (zo was de pelikaan inmiddels door ons gedoopt)… dat duurde tot begin april van dit jaar! Inmiddels was – ook de kranten - de hype rondom het totaal gerestaureerde Rijksmuseum losgebarsten, en ik vond dat haar doek wel een plaatsje in het Rijksmuseum verdiende. (Grapje..)

Zo gezegd, zo gedaan. >>kareltje1.jpg

Eerst maar eens een foto van het schilderij: gewoon met een mobieltje, want op foto kwaliteit kwam deze grap niet meer aan.Ook een foto van de Volkskrant van 5 april jl., ook even simpel met het mobieltje geschoten.volkskrant1.jpgJa, en toen moest er nog even ge Photoshop- t worden (in dit geval: ge Paintshop-t, een prima beeldverwerkingpakket tenslotte): schilderij bijsnijden, rechttrekken, de krant bijsnijden, rechttrekken, contrast versterken en tenslotte: het schilderij passend in de krantenfoto monteren. >>Kareltje3.jpgHieronder vind u nog de laatste stappen van dit proces weergegeven.Karelkrant1_1.jpgUiteindelijk heb ik de “krantenkop” per e-mail naar het mobieltje van mijn vrouw gestuurd. >>Karelkrant2.jpgWe hebben er een paar dagen veel plezier aan beleefd. En daar gaat het toch om bij het uitoefenen van je hobby: Plezier!
,,,  • Prijzen
  • Reacties
  • Gerelateerde artikelen
  • Over de auteur

Photoshop; PaintshopPro kopen?

Hier staan prijzen van: Photoshop; PaintshopPro. Deze hebben we gezocht. Wanneer er geen prijzen beschikbaar zijn dan kunt u ook op anders sites kijken naar prijzen van Array. De volgende sites adviseren we u: Digitale camera (Cameraportal.nl). Voor tweedehands Photoshop; PaintshopPro kunt u kijken in de sectie tweedehands digitale camera op cameraportal.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Dit bericht is geplaatst in Software en getagd , , , . Bookmark de permalink.
  • Nieuwste artikelen