Deelauto leasen: groene en economische keuze

Leasen van een deelauto is de groene en economische keuze. Door een elektrische auto te delen, spaar je geld uit én draag je bij aan het milieu. In dit artikel leg ik uit hoe het werkt, waarom deze autoverhuur beter is voor ons allemaal en wat de voordelen zijn.

Wat is een deelauto?

Een deelauto Den Haag is eigenlijk gewoon een auto die je kunt leasen. Op dit moment zijn er twee soorten deelauto’s:

– De private lease-variant, waarbij je de auto privé gebruikt; 

– De business lease-variant, waarbij je de auto voor zakelijke ritten gebruikt.

Hoe werkt een deelauto?

Als je ervoor kiest om een deelauto te leasen, word je automatisch lid van een automaatschap. Dit houdt in dat je maandelijks een vast bedrag betaalt voor het gebruik van de auto. Inbegrepen in deze prijs zijn onder andere verzekering, wegenbelasting, onderhoud en pechhulp. Je kunt de auto 24/7 gebruiken, maar je bent wel verantwoordelijk voor het opladen ervan. Je wordt dus geacht om de auto terug te brengen met minimaal 50% batterijcapaciteit.

Waarom is dit veel beter voor het milieu en de economie?

De keuze voor een deelauto is niet alleen beter voor je portemonnee, maar ook goed voor het milieu. Allereerst zijn elektrische auto’s veel minder belastend voor het milieu dan fossiele brandstoffen. Daarnaast worden ze ook steeds duurzamer geproduceerd. Ten slotte draag je door het delen van een auto bij aan een betere verkeersbalans in onze drukke maatschappij. Dit is niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor onze gezondheid!

Waarom kiezen voor een deelauto?

Er zijn dus tal van redenen waarom je zou kiezen voor een deelauto. Toch zijn er nog steeds veel mensen die twijfelen of dit wel iets voor hen is. Vaak denken ze dat het duurder is dan een normale auto, of dat het te veel gedoe is. Dit is jammer, want juist door te kiezen voor een deelauto kunnen we samen werken aan een betere wereld!

De voordelen van een deelauto

Als je nog steeds niet overtuigd bent, hieronder nog even de voordelen van een deelauto op een rijtje:

– Je betaalt maandelijks minder dan voor een normale auto;

– Inbegrepen in de prijs zijn onder andere verzekering, wegenbelasting en onderhoud;

– Je draagt bij aan een beter milieu;

– Het is gemakkelijk en flexibel;

– Je hoeft je geen zorgen te maken over parkeerkosten of files.

Ik hoop dat ik je hiermee heb kunnen overtuigen van de voordelen van een deelauto. Kies voor de groene en economische keuze, en lease vandaag nog een elektrische auto! Tot snel op de weg!

Geef een reactie