Dit zijn de beste tips voor een citytrip naar Athene 

Ga je binnenkort op reis naar de prachtige historische stad Athene in Griekenland? Tijdens een citytrip heb je maar beperkt de tijd en in deze bijzondere stad is ontzettend veel te zien, proeven en beleven. Daarom is het belangrijk dat je goed voorbereid op reis gaat om zo het meeste uit je tijd in Athene te halen. Ben je benieuwd hoe jij het meeste haalt uit je citytrip naar Athene? Lees dan snel verder voor de beste tips. 

 

Reis buiten het hoogseizoen om

Athene is een toeristische trekpleister voor mensen van over de gehele wereld. Indien je de mogelijkheid hebt, is het dan ook aan te raden om buiten het hoogseizoen om naar deze bijzondere stad te reizen. De meeste mensen bezoeken Athene in juli of augustus. Plan je stedentrip Athene dan ook bij voorkeur in april, mei, juni, september of oktober. In deze maanden zijn er een stuk minder toeristen in de stad en is het toch vaak nog erg mooi weer. 

Ga vroeg op pad naar populaire bezienswaardigheden

Ga je populaire bezienswaardigheden, zoals de Akropolis, bezoeken? Zorg er dan voor dat je ‘s ochtends vroeg al op deze locaties bent om de grote groepen toeristen die deelnemen aan tours voor te zijn. De meeste toeristische groepen komen ongeveer om 9 uur ‘s ochtends aan bij de eerste bezienswaardigheid van de dag, dus als je zorgt dat je er zelf omstreeks 8 uur ‘s ochtends bent heb je een uurtje de tijd om in alle rust de bezienswaardigheid te bekijken. 

Koop een combinatieticket

In het mooie Athene kun je een combinatieticket aanschaffen dat fungeert als je toegangsticket voor verschillende bezienswaardigheden. Het ticket is vier dagen lang geldig vanaf het moment dat je het ticket aanschaft en is, onder meer, geldig voor een bezoek aan Akropolis, de Tempel van Zeus, de Agora en Hadrian’s Bibliotheek. Door tijdig een combinatieticket aan te schaffen, voorkom je dat je voor een bezoek aan een bezienswaardigheid lang in de rij moet staan om een ticket te kopen en kun je direct naar binnen. Ideaal! 

 

Heb je de stad wel gezien? Bezoek de omgeving

Niet alleen Athene zelf, maar ook de omgeving van de stad is erg mooi. Breng bijvoorbeeld eens een bezoek aan een van de prachtige stranden aan de Apollokust (ten zuiden van de stad). De luxe stranden aan de ‘Atheense rivièra’ zijn vanuit de stad gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer.

 

Geef een reactie