Hoe kun je bedrijfsprocessen eenvoudig automatiseren?

Bedrijfsprocessen zijn de manier waarop een bedrijf werkt. Ze bepalen hoe taken worden uitgevoerd en hoe beslissingen worden genomen. Bedrijven kunnen verschillende soorten processen hebben, afhankelijk van hun doelstellingen. Sommige bedrijven richten zich bijvoorbeeld op het maken van producten, terwijl andere bedrijven vooral diensten aanbieden. In elk bedrijf zijn er een aantal basisprocessen die nodig zijn om het bedrijf te laten functioneren. Bij veel bedrijven staat de operatie en logistiek centraal. Wanneer deze processen soepel en efficiënt verlopen, kan dit resulteren in een beter rendement en een stimulans in concurrentiepositie. Automatisering is hierbij van cruciaal belang. Een belangrijk onderdeel van automatisering is het identificeren van taken die herhaalbaar zijn en dus gemakkelijk te automatiseren zijn. Dit is cruciaal, want alleen door taken te identificeren die herhaalbaar zijn, kunnen ze effectief geautomatiseerd worden. Automatisering en een ERP software gaan hand in hand. Maar wat is een ERP software? En hoe kun je dit als bedrijf koppelen aan bedrijfsprocessen? In deze blog gaan we het uitgebreid bespreken. 

Verschillende soorten bedrijfsprocessen

Bedrijfsprocessen zijn de verschillende activiteiten die plaatsvinden binnen een bedrijf om bepaalde doelstellingen te bereiken. Het kan gaat bijvoorbeeld om het verwerken van orders, het maken van producten of het verzenden ervan. Een goede bedrijfsvoering is afhankelijk van het soepel laten verlopen van deze processen. Gelukkig is daar tegenwoordig een oplossing voor. Planlogic biedt een ERP software die zorgt voor automatisering. Een ERP software, ofwel Enterprise Resource Planning software, is een geïntegreerde softwareoplossing, die alle bedrijfsprocessen van verkoop tot productie, logistiek en bedrijfsadministratie verbindt en informatie centraal opslaat. 

Wat kan een SAP business one partner voor jouw bedrijf betekenen?

Een betrouwbare SAP business one partner kan voor veel bedrijven aantrekkelijk zijn, maar waarom eigenlijk? De SAP Business One consultants van Planlogic kunnen advies geven over hoe het systeem moet worden ingericht op basis van de behoeftes binnen jouw bedrijf. Ze kunnen meedenken over hoe SAP Business One kan worden geoptimaliseerd. Naast advies over de inrichting van het systeem, kunnen ze ook nadrukkelijk helpen bij het implementatie traject. Het goed leren werken met het nieuwe systeem is van groot belang. Het testen van het systeem zorgt intern voor veel draagvlak en vertrouwen. Planlogic is partner van SAP Nederland voor SAP Business One. Door middel van SAP Business One als ERP systeem en Planlogic als implementatie partner haal je als bedrijf de juiste combinatie in huis om succesvol een ERP systeem te implementeren. Genoeg redenen om te kiezen voor de diensten van Planlogic.

Geef een reactie