Ik kan niet meer zonder!

Printers zijn vandaag de dag nuttige randapparaten voor kantoren, bedrijven en individuen. Ze zijn een van de belangrijkste document en afbeelding afdrukapparaten en het is een echte must voor een goede werking van kantoren. Vroeger, 3000 v.Chr., toen ronde rolzegels werden gebruikt om af te drukken op een kleitablet begon de geschiedenis van de printer. Er zijn duizenden kleitabletten gevonden uit de prehistorische plaatsen. Tegenwoordig hoeven we niet eens meer een kabel aan te sluiten om iets uit te printen. Het is echter niet altijd zo makkelijk geweest. Begin 16e eeuw ondergaat de print techniek misschien wel een van de grootste ontwikkelingen. Er wordt een drukpers machine uitgevonden die vrij snel pamfletten kan printen. Hierdoor werd de drukpers een gewild middel om propaganda te printen. Rond 1800 wordt de stoom drukpers uitgevonden. Het is nu mogelijk om grote hoeveelheden erg snel te printen. Tegen het einde van deze eeuw is het ook mogelijk om afbeeldingen in kleur te printen. Een nieuwe wereld ging open.

Oud en nieuw

Met de ontwikkeling van de computer is ook de printwereld op zijn kop gezet. De eerste computer printer is een IBM uit 1957. Daarna werden de matrixprinters op de markt gebruikt. Deze printers herkent iedereen nog aan het kettingpapier. Een doorlopende strook papier met aan beide zijden de afscheurbare stroken met gaten. Deze printers waren in eerste instantie, net als de computer, een luxe die met name bedrijven zich konden veroorloven. Printers van nu zijn erg doorontwikkeld. Het is zelfs mogelijk om foto’s te printen en eetbare int printen op eetbaar papier of andere eetbare ondergrond.

De beste op de markt

De meest populaire cartridges zijn de HP inktcartridges met bijvoorbeeld een HP 903xl cartridge. De hoge kwaliteit inkt blijft absoluut gewaarborgd. Het meest in het oog springende verschil tussen de originele HP-inkt cartridges en het huismerkalternatief is, dat een cartridge van HP stukken duurder is dan de variant. Maak je de overstap van origineel naar huismerk, dan behaal je dubbel zo veel voordeel, want de huismerk cartridges hebben dubbel zoveel inkt. Kortom, op het moment dat een originele cartridge van HP het al voor gezien houdt, omdat de inkt op is, kan je met de huismerk variant nog moeiteloos talloze pagina’s uitprinten.

Alle huismerk cartridges en toners ondergaan strenge kwaliteitscontroles, om ervoor te zorgen dat de hoogste kwaliteit gegarandeerd wordt. Wanneer je de lage prijzen van de huismerkvariant HP-printer cartridges ziet, kan ik mij voorstellen dat je je afvraagt of dit wel betrouwbaar is. De originele HP-printer cartridges zijn van dezelfde kwaliteit.

Geef een reactie